Yhtiö

Kolmessa polvessa.

Myllys Yhtiöt oli aikaisemmin kuljetusyritys ja huoltotoiminnot olivat pääasiassa omaa kalustoa varten. Yrityksen on perustanut nykyisen toimitusjohtajan Arja Tiilikaisen isä Timo Myllys vuonna 1982. Juuret ulottuvat kuitenkin jo 1960-luvulle, jolloin Timon isä Viljo Myllys aloitti teuraskarjan kuljetusyrittäjänä. Sukupolvenvaihdos tehtiin vuonna 2013 ja Arja ja Janne Tiilikainen jatkoivat kuljetusyrityksen toimintaa. Viimeiset kuormat ajettiin vuonna 2014, sillä yrityksen suuntaa oli muutettava. Arja on koulutukseltaan ekonomi ja on työskennellyt Myllys Yhtiöissä vuodesta 2004 lähtien. Janne puolestaan on koneistajan ja korjausmiehen tutkinnot suorittanut sepän pojanpoika. Raskaan kaluston korjaamotoimintaan panostaminen oli yrityksen jatkajille luonteva ratkaisu.

Yrityksessä on puhaltanut muutoksen tuulet edellisellä vuosikymmenellä. Kuljetustoiminnan lopettamisen jälkeen korjaamo- ja varaosatoimintaan on panostettu voimakkaasti. Toimintaa on kehitetty esimerkiksi jarrudynamometrihallilla, piirturi- ja nopeudenrajoitin töillä ja toisella Imatran toimipisteellä Kertakaaren tiloissa. Uusimpana yrityksen kehittämistoimena on laajennettu Vihnekadun hallia, johon tuli lisää korjaamotilaa, varaosavarastot ja varaosamyymälä. Lisäksi yrityksessä on investoitu uusiin työkaluihin, merkkitestereihin ja henkilökunnan koulutuksiin.

Alkuvuonna 2020 Myllys Yhtiöt on tehnyt sopimuksen Agco Suomen kanssa Valtra-traktoreiden huoltopisteenä toimimisesta. Myös Valtra-varaosat ja voiteluaineet ovat saatavilla uudesta myymälästä. Toinen merkittävä sopimus on tehty ProTruck -yhteistyöstä. Protruck.fi on raskaan liikenteen ammattilaisille suunnattu verkkokauppa, jossa on tarjolla ison ProTruck-tuotevalikoiman lisäksi monia muita tuotemerkkejä. ProTruck -tuotteita löytyy hyllystä, mutta halutessaan tuotteita voi myös tilata verkkokaupasta Myllys Yhtiöiden myymälään ilman toimituskuluja.